Spomini pod kozolcem

Arhiv kurnikov

 
Kurnik III.

DPM Šmihel in DPM Suha krajina sta prvi društvi, ki sta javili, da so svoj izziv uspešno zaključili. Ekipa ZSPM nestrpno pričakuje tudi ostala društva. Prihajajo državne kmečke igre pri DPM Slovenske Konjice. Regijske kmečke igre so že razveselile nekaj društev, isto je storila tudi Škisova tržnica. In to kljub dežju! Beremo lahko tudi o zaposleni Evi Kutnar, ki se nam je kot prva predstavila v spletnem intervjuju.

Kurnik II.

Na 51. državnem kvizu Mladi in kmetijstvo so v konkurenci 11 ekip, ki so se dokazala na regijskih tekmovanjih, slavile zmago Katja Indihar, Nika Petrič in Tinkara Perhaj iz DPM Velike Lašče. Pokal za drugo mesto je odnesla ekipa DPM Mislinjske doline, tretji pa so bili mladi iz DPM Suha Krajina.

Kurnik I.

Delavnice bodo izpeljane na interaktiven način. Mentorji bodo šli skozi usposabljanje, kjer bodo osvojili veščine neformalnega izobraževanja. Osvojena znanja pa niso koristna samo za izvajanje delavnic, ampak pridejo prav tudi pri delu in razvoju kmetij, vzgoji otrok in v življenju nasploh.