Spomini pod kozolcem

Arhiv kurnikov

 
Kurnik VII.

V nedeljo, 26. junija 2022, se je v Kidričevem pri dvorcu Šterntal odvijal trajnostni piknik, ki smo ga v sodelovanju z Občino Kidričevo organizirali ambasadorji mladinskega dialoga. Gre za skupino prostovoljcev, ki delujemo pod okriljem Mladinskega sveta Slovenije, pridružil pa se je tudi Mladinski delegat pri Organizaciji Združenih narodov.

Kurnik VI.

Najboljši kosec je postal Gašper Čarman in Društva kranjske in tržiške podeželske mladine, srebro si je prislužil Miha Podkubovšek iz DPM Slovenske Konjice, bron pa je odšel na Koroško, h Gregi Javornik iz DPM Mislinjske doline. Najboljša grabljica je postala Katja Šturm iz DPM Škofja Loka, tik za njo, na drugem mestu je stala Brina Brinovec iz DPM Hribci, tretje mesto pa si je prislužila Ana Likeb iz DPM Šaleška dolina.

Kurnik V.

Leta 2022 bolj točno - 5. maja, je na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani potekala že 25. Škisova tržnica. Gre za enega največjih študenskih dogajanj, v vrvežu mladosti pa nismo manjkali tudi mi. Postavili smo stojnico, ponujali svoj "merch" in organizirali kmečke igre.

Kurnik IIII.

Prvi dan je 15 udeležencev poslušalo strokovno predavanje o varnem delu v gozdu, ki so ga izvedli predavatelji Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna. Po predstavljeni teoriji smo pri ZSPM poskrbeli še za kratko predstavitev zelo pomembne tematike. Predstavili smo ključne korake za kvaliteto življenja na kmetiji in ohranjanje delovne storilnosti in sposobnosti.

Kurnik III.

»Dan sajenja medovitih rastlin« 2022 so slovenski čebelarji odločni – do leta 2030 želimo v Sloveniji posaditi 2 milijona medovitih rastlin! In pri tem smo jim z veseljem priskočili na pomoč.

Kurnik II.

Letos smo ponovno zaradi nepredvidljivih razmer organizirali malo drugačne zimske športne igre. Cilj je vsako leto enak: mladi športno aktivirati. Igre so pod organizacijo mladih iz DPM Sv. Jurij ob Ščavnici potekale v soboto, 26. februarja, po celotni Sloveniji.

Kurnik I.

Konec prejšnjega leta nas je po pošti prejetno presenita pošiljka podjetja CompanyWall d.o.o., v kateri se je skrival prav posebni certifikat. Gre za certifikat, ki potrjuje, da je naša organizacija s s svojim delovanjem med najbolj zaupanja vrednimi v Sloveniji.