ABC o HACCP na kmetiji
Novo leto smo otvorili z novim seminarjem, tokrat na temo HACCP. Seminar je potekal prvi torek v mesecu, 5. januarja v večernih urah. Z nami sta bila dva odlična govorca in več kot 150 poslušalcev. Zamudili seminar? Vabljeni, da prisluhnete posnetkom:
Irena Kos je svetovalka specialistka II za področje predelava mesa na kmetiji na KGZ Celje. Je ena izmed glavnik ocenjeval na Dobrotah slovenskih kmetij. Je pravi naslov za vprašanja v zvezi s predelavo mesa na kmetiji ter v zvezi z dobro higiensko prakso. Gospa z dolgoletnimi izkušnjami, ki je pomagale marsikateri slovenski kmetiji na poti do uspeha. In takrat je tudi nam.
Kmetija Blažič-Rutnik se nahaja v Zrečah. Ukvarjajo se z zakolom in predelavo mesa na kmetiji. Dejavnost so sprva začeli preko dopolnilne dejavnosti, nato so se preusmerili na s.p. Kdo je sedaj gospodar na kmetiji in kako zadostujejo vsem zahtevam glede na zahtevnost dejavnosti, pa prisluhnite spodnjemu posnetku:
Po obeh predstavitvah so se vprašanja za govorca hitro nabrala. Kaj je zanimalo naše poslušalce pa prisluhnite v spodnjem posnetku:
Preden smo se poslovili, so naši govorci namenili mladim in vsem, ki so poslušali spodbudne besede:
- treba je kdaj na roke “plunit”, kmetje nismo neumni in vemo izdelati vrhunske izdelke;
- brez odrekanja ni uspeha;
- če z voljo delaš ni ovir.
Ga. Irena je še dodala, da je prodaja mesa ena izmed tistih možnosti, ki ponuja dodatno možnost za zaslužek.
Hvala vsem, ki ste pripomogli k izvedbi seminarja; vsem našim podpornikom, Dominiki za odlično vodenje in izvedbo, govorcema za podrobno predstavitev in Klavdiji za oblikovanje videoposnetkov.
Učenje je kot veslanje proti toku: če ne napreduješ, greš nazaj. Kitajski pregovor