Spomini pod kozolcem

 
Kurnik V.

Leta 2022 bolj točno - 5. maja, je na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani potekala že 25. Škisova tržnica. Gre za enega največjih študenskih dogajanj, v vrvežu mladosti pa nismo manjkali tudi mi. Postavili smo stojnico, ponujali svoj "merch" in organizirali kmečke igre.

Kurnik IIII.

Prvi dan je 15 udeležencev poslušalo strokovno predavanje o varnem delu v gozdu, ki so ga izvedli predavatelji Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna. Po predstavljeni teoriji smo pri ZSPM poskrbeli še za kratko predstavitev zelo pomembne tematike. Predstavili smo ključne korake za kvaliteto življenja na kmetiji in ohranjanje delovne storilnosti in sposobnosti.

Kurnik III.

»Dan sajenja medovitih rastlin« 2022 so slovenski čebelarji odločni – do leta 2030 želimo v Sloveniji posaditi 2 milijona medovitih rastlin! In pri tem smo jim z veseljem priskočili na pomoč.

Kurnik II.

Letos smo ponovno zaradi nepredvidljivih razmer organizirali malo drugačne zimske športne igre. Cilj je vsako leto enak: mladi športno aktivirati. Igre so pod organizacijo mladih iz DPM Sv. Jurij ob Ščavnici potekale v soboto, 26. februarja, po celotni Sloveniji.

Kurnik I.

Konec prejšnjega leta nas je po pošti prejetno presenita pošiljka podjetja CompanyWall d.o.o., v kateri se je skrival prav posebni certifikat. Gre za certifikat, ki potrjuje, da je naša organizacija s s svojim delovanjem med najbolj zaupanja vrednimi v Sloveniji.