Vabimo na mednarodno konferenco z naslovom “Sodobni izzivi v prehranski verigi“, pod organizacijo Šolskega centra Šentjur. Konferenca bo potekala preko spletne platforme Zoom.
Konferenca bo potekala 26. in 27. januarja 2022. Zadnji rok za prijavo je 20.10.2021. Tisti, ki želite aktivno sodelovati, v prijavnici napišite naslov prispevka in obvezno izberite tematski sklop uvrstitve vašega prispevka. Prejeli boste povratno informacijo o ustreznosti naslova in umestitve prispevka v izbran tematski sklop.
Z mednarodno konferenco nagovarjamo različno strokovno javnost, predvsem s področja prehranske verige, kakor tudi ostalo zainteresirano strokovno javnost, pri čemer je glavni cilj bistveno prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela na navedenih področjih.
Uradni jeziki predstavitve prispevkov bodo slovenski, hrvaški, srbski, nemški in angleški. Besedilo na predstavitvi naj bo tudi v angleškem jeziku. Izdan bo zbornik, kjer bodo objavljeni prispevki.
Tematski sklopi v okviru konference so:
- EKOSISTEMSKE STORITVE,
- KLIMATSKE IN OKOLJSKE SPREMEMBE,
- SODOBNA MEHANIZACIJA V PREHRANSKI VERIGI,
- INOVATIVNA UČNA OKOLJA,
- POMEN SPODBUDNEGA UČNEGA OKOLJA,
- TRADICIONALNA IN INOVATIVNA PREDELAVA,
- SAMOOSKRBA,
- GOSPODARJENJE Z VODO,
- PRIDELAVA V OMEJENIH POGOJIH,
- SODOBNI IZZIVI V IZOBRAŽEVANJU,
- POSTPANDEMSKO OKREVANJE V PREHRANSKI VERIGI,
- POMEN OPRAŠEVALCEV IN ČEBELARSTVA ZA PREHRANSKO VERIGO,
- IZZIVI V GOSTINSTVU IN TURIZMU,
- KROŽNO GOSPODARSTVO IN ZELENI TURIZEM.
Prispevki so lahko tudi iz drugih tematskih sklopov, povezanih s prehransko verigo.
Navodila za pripravo pisnega prispevka – KLIKNI TUKAJ.
Za vsa dodatna vprašanja je na voljo elektronski naslov mednarodna.konferenca@sc-s.si.
Vabi ŠC Šentjur