Aktualni nosilec naziva IMK 2021 je

Gregor Slavec

Inovativni mladi kmet 2023

Poteka glasovanje za IMK 2023.
Oddajte svoj glas in skupaj okronajmo novega nosilca naziva!

00

dni


00

ur


00

minut


00

sekund


Kaj je IMK?

Skupaj s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije (KGZS) smo organizirali (že) 13. izbor nosilca naziva Inovativni mladi kmet – kmetica (IMK 2021).

IMK je izbor inovativnih mladih kmetov z njihovimi inovativnimi idejami na kmetijskem, gozdarskem ali ribiškem področju. Zaključi se s podelitvijo naziva najboljšemu kandidatu po oceni strokovne komisije (70%) in rezultatom spletnega glasovanja (30%). Namen prireditve je podpirati inovativnost med mladimi s področja kmetijstva, gozdarstva ali ribištva ter spodbuditi prenos znanja in spodbuditi promocijo dobitnika naziva.

Spletno glasovanje je bilo, na pobudo podeželske mladine, v projekt vpeljano z namenom video predstavitve kandidatov, širjenja njihovih idej med kar največjim krogom ljudi, promocije kmetijstva, mladih kmetov njihovega poguma in inovativnih idej. Letos smo filmčke pripravili skupaj z ekipo RTV – SLO, ki so del oddaje Ljudje in zemlja.

Gregor Slavec

Vsem je zastal dih, ko je predsednica komisije v predsedniški palači prebirala opis, se za hip ustavila in razglasila letošnjega zmagovalca – Gregorja Slavca.

Gregor je komisijo prepričal iz več zornih kotov.

Na najbolj nehvaležnem območju slovenskega podeželja se trudi ohranjati slovenske avtohtone pasme živali. Z izdelavo različnih domačih dobrot, med drugim tudi sladoleda iz ekološkega kozjega mleka, dodaja kmetiji ogromno vrednost.

Preko vodenih ogledov in izkustvenega učenja omogoča mladim in starejšim, da spoznajo realno kmetijstvo. Inovacij in idej za prihodnost mu ne zmanjkuje. Verjamemo, da je Gregor odličen predstavnik slovenskega kmetijstva v prihodnjih dveh letih.

Zahvaljujemo se tudi vsem
ostalim tekmovalcem