DPM Sveti Jurij ob Ščavnici

 

Društvo podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici

Predsednik/ca društva

  • Klementina Žunič

Email

Telefon

Lokacija

Povezave
Nekaj o društvu

  • Ponosni, da smo mladi s podeželja in vedno željni znanja in novih dogodivščin. Društvo obstaja in privablja mlade že 25. let. Že od nekdaj eno izmed bolj številčnih društev v občini, ki združuje vse mlade in mlade po duši s podeželja, naj si bodo iz kmetije ali ne. Ponosni, da združujemo mlade, ki si želijo dogajanja in sprememb na področju dojemanja podeželja. Ponosni, da z dvignjeno glavo pokažemo, da smo mladi iz podeželja in nas tega ni sram. Ponosni, da skupaj dosegamo veliko stvari.

    Od ustanovne seje našega društva 16.1.1993 je minilo že kar 25. let. Občnega zbora se je udeležilo več kot 100 članov. V tem času so se člani društva trudili širiti dober glas ne samo o naši občini, temveč tudi širše o celotnem kmetijstvu in se udeleževali različnih prireditev, tekmovanj, usposabljanj v sklopu ZSPM. V tem duhu smo se redno udeleževali Državnih kvizov Mladi in kmetijstvo in pri tem bili izredno uspešni in večkrat postali državni prvaki. Seveda je k uspešnosti društva v vsakem mandatu nekaj pripomogel predsednik ali predsednica, ki ga je vodil. Vsak nekaj prinese, tudi vsak član. Vsak naredi korak naprej in dvigne društvo na višji nivo. Vsako leto se je včlanjevalo več in več novih članov, tako imamo letos blizu 100 članov, bolj ali manj iz naše občine. Ker pa dober sloves društva seže daleč, se nam pridružuje tudi veliko mladih iz občin Križevci, Radenci, G. Radgona. Torej vsako leto je drugačno članstvo.

    Predvsem pa bi si želeli mlajših generacij, ki bi lahko peljali društvo naprej. Želimo, da nas mlajše generacije bolje spoznajo. Pri nas se vedno nekaj dogaja. Od zanimivih ekskurzij na Agro-sejme po Evropi, smučanje, drugačni izleti po celi Sloveniji, obiski pri drugih društvih iz Zveze podeželske mladine in sodelovanje na vseh dogodkih le-te, kot so poletne kmečke igre, zimske športne igre, državni kvizi Mladi in kmetijstvo, skupščine in drugačna druženja. Poleg vsega tega, pa še vedno najdemo čas, da se poglobimo tudi v probleme, ki težijo mlade kmete in se jim trudimo pomagati po najboljših močeh. Vseskozi pa člani med sabo tudi odlično sodelujemo in si pomagamo pri delovnih akcijah ali pa si svetujemo kako naprej.

Si želite pridružiti društvu?