Na 3. Agrobiznisovem webinarju bomo v ospredje postavili kupce. Govorili bomo o novih potrošniških trendih v luči tehnološkega razvoja kmetijstva in živilske industrije. Predstavili bomo, kako se spreminjajo navade in želje kupcev ter kako se lahko učinkovito prilagajamo novim potrošniškim trendom tako v kmetijstvu kot v živilskopredelovalni industriji. Skozi tri primere dobrih praks pa nam bodo predstavljeni izkušnje iz prve roke ter pogled na sedanje in prihajajoče trende.
Program in govorci so v potrjevanju. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.
19.30 – 20.10 Kako se spreminjajo navade kupcev in kako se prilagajati novim trendom v kmetijstvu in živilskopredelovalni industriji
dr. Petra Medved Djurašinović, samostojna svetovalka, Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij
20.10 – 20.25 Financiranje investicij v kmetijstvu
Dejan Pristovnik, vodja poslovanja z malimi podjetji in koordinator skupine za svetovanje kmetovalcem, NLB, d. d.
20.25 – 21.30 Primeri dobrih praks podjetij oziroma kmetij, ki uspešno ustvarjajo nove trende in sledijo zahtevam kupcev
- Predelava grozdja po načelih krožnega gospodarstva, Aleksandra Šarman, Hiša vin Kokol
- Do sveže ekološke mikrozelenjave z dostavo prek Wolta, Sergej Lugovic, Vesela Motika (Predstavitev bo potekala v hrvaškem jeziku.)
- Novi biorazgradljivi materiali v hmeljarstvu, dr. Barbara Čeh, Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije
Dogodek bo potekal digitalno preko aplikacije Zoom. Link prejmete najkasneje 3 dni pred dogodkom.
Vabljeni!