ZSPM logotipZSPM logotipZSPM logotipZSPM logotip
  • Domov
  • Društva
  • Dogodki
  • Področja dela
    • Mladi kmetje in kmetijska politika
    • Mladinske politike in razvoj podeželja
    • Mladinsko delo in neformalno izobraževanje
    • Mednarodno sodelovanje
  • Projekti
    • 30 izzivov
    • Projekt TERA
    • neMOČ PODEŽELJA
    • Tradicionalni slovenski zajtrk
    • Naj projekt in naj prostovoljec podeželske mladine
  • O nas
    • Zgodovina
    • Vodstvo
    • Pisarna
    • Aktivnosti
    • Medijske vsebine
    • Splošni pogoji
  • Novice
  • Kontakt
  • Postani član
  • Vaše pobude
  • Buy now
✕
Objavil/a Nastja Gregorec na 7. februarja, 2021

Po znanje na IZOBRAŽEVALNI CENTER PIRAMIDA MARIBOR

OPIS:

Izobraževalni center Piramida Maribor je osrednji izobraževalni center na področju živilstva in prehrane v SV Sloveniji. Na šoli smo postavili odlične temelje za izobraževanje za tiste poklice, ki so bili, so in bodo zmeraj nepogrešljivi. To so poklici PEK, SLAŠČIČAR, MESAR, za katere smo skupaj začrtali pot tudi v vertikalnem šolskem razvoju.

Po končanem srednje poklicnem izobraževanju v programih PEK, SLAŠČIČAR ali MESAR, se dijaki lahko vpišejo v program poklicno tehniškega izobraževanja, ŽIVILSKO PREHRANSKI TEHNIK, ki se konča s poklicno maturo. Šolanje lahko nato nadaljujejo še naprej na IC Piramida Maribor, Višji strokovni šoli za prehrano in živilstvo v programu INŽENIR ŽIVILSTVA IN PREHRANE.

Izobraževalni center Piramida Maribor ponuja tudi program nižje poklicnega izobraževanja, POMOČNIK V BIOTEHNIKI IN OSKRBI.

Na šoli torej izobražujemo za poklice, ki so poznani že iz zgodovine, za poklice, ki so cenjeni še danes in za poklice, ki bodo potrebni tudi v prihodnosti. Poklici v programih pek, slaščičar in mesar, so temeljni poklici v vsaki družbi in so tudi v Sloveniji deficitarni poklici, kar pomeni, da jih primanjkuje.

Vendar pa ni samo znanje tista vrednota, ki jo dijaki pridobijo med šolanjem pri nas. To so tudi medsebojna pomoč, pomoč učiteljev in različne aktivnosti ter prireditve preko katerih kateri dijaki spoznavajo svoje kompetence za vstop na trg dela. Kaj vse še ponujamo, boste spoznali takoj, ko se nam pridružite.

Vljudno vabljeni k vpisu!

Na informativnem dnevu boste pridobili vse informacije o vpisnih pogojih, poteku šolanja, aktivnostih, ki jih izvajamo na šoli, izmenjavah v tujini (ERASMUS), možnosti zaposlitve in še mnogo drugih koristnih informacij.

Z veseljem vam bomo na voljo tudi za vsa vaša vprašanja.

Kje in kdaj se nam lahko pridružite?

Petek, 12. 2. 2021

  • Ob 12. uri preko spletne platforme ZOOM – Povezava do dogodka
  • Med 10. in 16. uro na Virtualnih informativnih dnevih 2021 – Spremljajte nas tukaj

Sobota, 13. 2. 2021

  • Med 9. in 11. uro na Virtualnih informativnih dnevih 2021 – Spremljajte nas tukaj

Na Višji strokovni šoli  za prehrano in živilstvo izvajamo višješolski strokovni program “živilstvo in prehrana” kot redni in izredni študij.

Na srečanju z nami boste pridobili informacije o poteku študija, aktivnostih na šoli, možnostih opravljanja prakse v tujini  (Erasmus+), možnostih zaposlitve …

Kje in kdaj se nam lahko pridružite?

Petek, 12. 2. 2021

  • Ob 11. in 15. uri na povezavi Informativni dan VSŠ
  • Med 10. in 16. uro na Virtualnih informativnih dnevih 2021. Povezava: https://informativni-dnevi.si/

Sobota, 13. 2. 2021

  • Ob 9. uri na povezavi Informativni dan VSŠ

Za vsa vprašanja, ki jih imate še pred informativnimi dnevi smo za vas dosegljivi na visja.strokovna@icp-mb.si.

Na Srednji šoli za prehrano in živilstvo  vam ponujamo naslednje izobraževalne programe:

  • Slaščičar
  • Pek
  • Mesar
  • Živilsko-prehranski tehnik (PTI)
  • Pomočnik v biotehniki in oskrbi.

VIDEO PREDSTAVITEV:

KONTAKT:

NASLOV:

Izobraževalni center Piramida Maribor

Park mladih 3

2000 Maribor

TELEFON:

02/320 86 16

SPLET:

Splet: www.icp-mb.si

E-pošta:

info@icp-mb.si tajnistvo@icp-mb.si

DRUŽBENA OMREŽJA:

FACEBOOK

https://www.facebook.com/IC-Piramida-Maribor-573036772861698

INSTAGRAM

https://www.instagram.com/icpiramidamaribor/

YOUTUBE

https://www.youtube.com/channel/UCB_1IqHmokWS-szwiZAaxow

(bivši) DIJAKI (bodočemu) DIJAKOM:

DEJAN SKODIČ

  • Dijak PTI programa Živilsko prehranski tehnik.
  • Po izobrazbi magister inženir živilstva.
  • Zaposlen kot tehnolog v podjetju Delakorda d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo slaščičarskih izdelkov.

Zelo rad sem obiskoval to šolo, ki mi je bila kot drugi dom in v njej sem se počutil varno. Dobival sem potrebna znanja, katera sem potenciral s svojim trudom in dodatnim delom. Ves trud je bil vedno poplačan z dobrimi ocenami in možnostmi za napredovanje v izobraževanju. Profesorji so mi bili vedno navdih, da bom morda tudi jaz enkrat imel priložnost biti na njihovem mestu, da bom lahko podajal znanja v takšni meri kot sem ga bil sam deležen. Vedno so mi bili v oporo, kadar sem potreboval pomoč in nikoli mi na tej šoli niso zaprli vrat, ravno nasprotno. Po srednji šoli sem se tako vpisal na Višjo strokovno šolo za inženirja živilstva.

PREBERI VEČDownload

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije

Zveza slovenske podeželske mladine

Deli

Sorodne objave

10. marca, 2023

Dragi podeželan – HVALA TI!


Preberi več
8. marca, 2023

Draga podeželska žen(sk)a – HVALA!


Preberi več
1. marca, 2023

ZSPM praznuje 30 let


Preberi več

Celovška 43 1000 Ljubljana

+386 041 711 618

info@zspm.si



Facebook Instagram YouTube

Prijava na e-novice

Uporabne povezave


  • Domov
  • Društva
  • Novice
  • O nas
  • Kontakt
  • Grafične vsebine
  • Splošni pogoji

Partnerji ZSPM

© 2018 ZSPM. Vse pravice pridržane. Izdelava strani NETX.si.