Skupina za mednarodno sodelovanje

Aktualno: IZMENJAVE IN IZOBRAŽEVANJA v tujini  

RAZPIS ZA UDELEŽBO NA EVROPSKEM MLADINSKEM DOGODKU 2016

Evropski parlament bo med 20. in 21. majem 2016 v Strasbourgu ponovno organiziral Evropski mladinski dogodek (European Youth Event – EYE), na katerem se bo zbralo 7000 mladih iz cele Evrope, in katerega namen je mladim omogočiti, da je njihov glas slišan.

EYE 2016 bo potekal pod geslom »Skupaj lahko dosežemo spremembe.«, mladi pa bodo na več kot 150 aktivnostih, na katerih bo sodelovalo več kot 200 različnih gostov (evropski politični odločevalci, strokovnjaki, predstavniki mladih, itd.) izmenjevali ideje in poglede na tematike, ki se dotikajo mladih, ter oblikovali in predlagali rešitve za ključne dileme in vprašanja povezana z našo skupno prihodnostjo.

Mladinski svet Slovenije in Skupnost katoliške mladine bosta, v sodelovanju z evropskima poslankama Tanjo Fajon in Patricijo Šulin ter poslancema Ivom Vajglom in Lojzetom Peterletom, skupini mladih omogočila, da se dogodka udeležijo.

 

SEZNAM MEDNARODNIH SREČANJ IN USPOSABLJAN

 

 

Aktualna mednarodna usposabljanja in seminarji v (so)organizaciji NA MOVIT

1. A Bridge to Employability, 4.-9. 2. 2016, Portugalska
2. BiTriMulti (BTM), 15.-19. 3. 2016, Turčija
3. The power of Non formal education 2016, 9.-14. 3. 2016, Portugalska
4. Step into Strategic Partnership, 18.-23. 4. 2016, Nemčija
5. TIC TAC, 11.-17. 4. 2016, Litva
6. European Citizenship in Youth work, 4.-10. 4. 2016, Češka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Več info na: MOVIT.

______________________________________________________________________________

 

Skupina za mednarodno sodelovanje sodeluje z Evropsko podeželsko mladino in skupaj z Komisijo za mlade kmete z CEJO (Evropskim svetom mladih kmetov), ter z CERYC (Centralno evropski center podeželske mladine). Skupina organizira izlete in strokovne ekskurzije.  Članom zveze ponuja možnost udeležbe na seminarjih in srečanjih Evropske podeželske mladine, ki vsako leto potekajo v organizaciji ene izmed članic Evropske podeželske mladine. 

 

VIZIJA SKUPINE: Skupina, ki povezuje mlade svetovljane iz podeželja, z mednarodnim okoljem. Z namenom spoznavanja organizacij, krajev, ljudi, kultur in običajev ter z ustvarjanjem priložnosti za nabiranje izkušenj, ki jih lahko uporabimo v življenju. Mladim iz podeželja bomo razširili svoja obzorja, pridobili nova znanja, poznansta in izkušnje ter se razvijali na osebnem in poslovnem področju.

Kontaktiraj nas

  • Celovška 43
    1000 Ljubljana
  • 00386/(0)41 664 017
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
ranktrackr.net