Novice
Prijazno vas vabimo k sodelovanju na 1. natečaju za izvirno likovno delo Zveze slovenske podeželske mladine na temo:
 

»BREZ KMETA NI HRANE«

 
Na svetu živi okoli 8 milijard ljudi in vsi živimo v svojem svetu. V svoji govorici drug drugemu pripovedujemo svojo zgodbo, a vendar obstaja nekaj kar nas druži in povezuje – HRANA. Vsi se zavedamo, da je hrana ena izmed ključnih dobrin za naš obstoj a vendar se prevečkrat pozabi na tistega, ki celo življenje posveča temu, da pridela dovolj hrane, s katero se mi nasitimo – KMETA. Dokler bo kmetovalcev dovolj, bo tudi hrane dovolj. Kaj pa če se trend opuščanja kmetij nadaljuje in kmetov ne bo več? Kje bomo dobili dovolj hrane za množice ljudi?
 
Otroke prve ter druge triade osnovne šole ter njihove mentorje želimo spodbuditi k likovnem ustvarjanju, pri katerem bi poglobili zavedanje pomena kmetovanja pri pridelavi hrane in posledično pomembnosti za našo skupno prihodnost. Pomen kmetijstva, kot ga dojamemo mladi ter manj mladi podeželani, je pogosto drugačen kot ga »vidijo« otroci iz mesta. Zato smo se odločili, da najboljše delo, poleg praktičnih nagrad, nagradimo z obiskom kmetije, kjer bo nagrajenec lahko postal KMET ZA EN DAN. Vpet bo v vsakdanjik kmeta in bo s tem iz prve roke spoznal, kako pomembno ter zahtevno je delo kmeta. Vsak udeleženec lahko sodeluje na natečaju z največ dvema izdelkoma. Slike se oddajo v pisni obliki. Zaželeno je, da avtorji za večjo sporočilnost poleg izdelka oddajo tudi komentar oz. naslov izdelka. Izbira likovne tehnike je svobodna.
 
Likovna dela nam pošljite na naslov: Zveza slovenske podeželske mladine, Celovška cesta 43, 1000 Ljubljana, s pripisom Za likovni natečaj.
 
Rok za oddajo je 10. oktober 2017.
 
Izbrana dela bodo razstavljena v prostorih Gospodarskega razstavišča na sejmu Narava in zdravje
od 12. do 15. oktobra ter na naših družabnih omrežjih.
 
OPREMLJENOST IZDELKOV
Vsako likovno delo mora biti na hrbtni strani opremljeno z naslednjimi podatki:
• ime in priimek, starost, razred avtorja
• ime in priimek mentorja
• točen naslov šole, telefon in elektronski naslov šole
• dovoljenje staršev o objavi otrokovega izdelka.
 
Za vsa dodatna pojasnila in informacije lahko pokličete vodjo natečaja Anjo Mager na GSM: 041 584 868 ali pišite na E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 
Rok Damijan
Predsednik ZSPM

Kontaktiraj nas

  • Celovška 43
    1000 Ljubljana
  • 00386/(0)41 664 017
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
ranktrackr.net