Novice

Oranžna barva izraža radost, živahnost, zabavo, pozitiven odnos do življenja, razposajenost. Simbolizira vitalnost in dejavnost. To je barva zadovoljstva, veselja, družabnosti, motivacije. Je barva otrok in vseh, ki se počutijo mlade in vitalne. Svetlo oranžna simbolizira veselost, ustvarjalnost in spreminjanje. Zato je v kombinaciji z belo, ki je nosilka vseh pozitivnih pomenov, že dolgo simbol PODEŽELSKE MLADINE. Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) v svojih društvih združuje prav inovativne mlade z željo po druženju pa tudi z željo po ohranjanju kmetijske dejavnosti in vitalnosti podeželja.

 

Žitni klas simbolizira podeželje od koder prihajajo člani ZSPM in polja, ki jih obdelujejo. Od vedno je bilo žito simbol ponovnega rojstva, simbol upanja in prihodnosti. Žitno zrno, kljub navidezni nemoči, nosi v sebi silo življenja, saj se posejano v zemljo pomnoži. Tudi krog je življenjski simbol oziroma simbol neskončnost - predstavlja setev in žetev in ciklični čas dogajanja v naravi. Krog je simbol zaščite, kot obdajajoča oblika, ki je zagotovljena v njegovih mejah. Zvezo so ustanovila društva podeželske mladine z željo po večji povezanosti in posledično moči. Organizacija pod svojim okriljem in znotraj svojih zmožnosti članom nudi oporo, za kar smo želeli, da se prav tako odraža v njenih simbolih. V primeru ZSPM krog ponazarja še članstvo v dveh evropskih združenjih podeželske mladine – RYE (RuralYouth Europe ) in CEJA (European Council of Young Farmers) - katerih logotipa sta okrogle oblike.

 

Geslo ,,PONOSNI, da smo mladi s podeželja'' izraža ponos članov zveze na svoje korenine in mladostni zanos, s katerim bodo ohranjali in razvijali kmečko okolje, iz katerega prihajajo.

Kontaktiraj nas

  • Celovška 43
    1000 Ljubljana
  • 00386/(0)41 664 017
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
ranktrackr.net