Mednarodna dejavnost

Podeželska mladina je članica treh mednarodnih organizacij, ki povezujejo mlade s podeželja.

 

Rural Youth Europe

http://www.ruralyoutheurope.com/

Evropska podeželska mladina je mednarodna nevladna organizacija za mlade na podeželju. Ustanovljena je bila leta 1957 kot krovna organizacija nacionalnih, ki se ukvarjajo s promoviranjem in aktiviranjem mladih ljudi na podeželju. Evropska podeželska mladina organizira mednarodna usposabljanja in delo z nacionalnimi organizacijami, društvi in javnimi institucijami na evropskem nivoju. Ima 27 članic, ki niso pogojena s članstvom v EU in je vodena s strani mladih za mlade.

 

CEJA

http://www.ceja.eu/

Evropski komite mladih kmetov ali CEJA je glas bodočih evropskih kmetov, namenjen evropskim institucijam. Ustanovljen je bil leta 1958 v Rimu z namenom promovirati mlade in inovativne akterje v kmetijskem sektorju v vseh 27-ih članicah Evropske unije ter ustvariti dobre delovne in življenjske pogoje za mlade na evropskem podeželju − za tiste, ki se na vlogo mladega kmeta šele pripravljajo in tiste, ki so to že postali. CEJA z dogovarjanjem in dialogom dosega svoje cilje kot vezni člen med mladimi kmeti in evropskimi zakonodajalci in institucijami.

 

CERYC

http://www.ceryc.eu/

CERYC je združenje in aktivno sodelovanje mladih kmetov vzhodnoevropskih držav in novih članic EU. Predmet projekta CERYC je ustanoviti in zagnati dolgoročno institucijo, ki bo prvenstveno skrbela za organizacije mladih kmetov v centralni in vzhodni Evropi. Glavna naloga CERYCA je priprava in realizacija projektov ter organizacija aktivnosti na regionalni ravni. Ideja o CERYC-u se je pojavila pri madžarskem združenju mladih kmetov AGRYA in tako je bil leta 2001 sklican prvi sestanek v Budimpešti. Pogovori so potekali o sodelovanju in zastopanju med vzhodnimi državami, ki so  1. maja 2004 vstopile v EU. Leta 2002 je tako prišlo do uresničitve pobude.

Kontaktiraj nas

  • Celovška 43
    1000 Ljubljana
  • 00386/(0)41 664 017
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
ranktrackr.net